gala_excelentei.pngplati_online.pnginregistrare_cnasr.pngsucursale_teritoriale.pngreteaua_excelenta.pnglocuri_munca.png

Ioana Alexandrina Bora

Ioana Alexandrina Bora

Presedinte Filiala Cluj a CNASR

In prezent sunt asistent social al asistentului maternal in cadrul Serviciului management de caz copii in servicii de tip familial, asistenta maternala – DGASPC Cluj

Studii:

- 1994 - Facultatea de Istorie si Filosofie – specializarea asistenta sociala din cadrul Universitatii Babes Bolyai

- 2005 Masteratul in specializarea Bunastarea copilului si a familiei. Politici si servicii sociale Facultatea de sociologie

Sunt evaluator si formator in profesiuni sociale, consilier vocational

Din 1996 pana in 2011 am fost si indrumator de practica, colaborator al Facultatiii se sociologie si asistenta sociala.

Cariera ca si asistent social am inceput-o in 1994 fiind primul asistent social angajat intr-o unitate de invatamant special la Scoala speciala nr. 1 din Cluj Napoca.

In aceasta scoala si sub indrumarea unui deosebit dascal si OM, am inceput catinel, catinel sa invat ce este asistenta sociala, dar mai ales sa le spun celorlalti ce stie si ce poate face un asistent social. Tot aici am avut sansa sa intru in diferite proiecte de colaborare si sa pun umarul la derularea unor Proiecte Pilot de integrare a copiilor cu dificultati de invatare in invatamantul de masa.

Nu a fost foarte usor dar a fost provocator, a fost ca si cum cineva te ia de mana, te duce pe Luna si iti spune ca poti sa faci ce sti, ce vrei, dar ca rezultatele muncii tale sunt emblematice pentru ceea ce vor sti pe viitor altii despre asistenta sociala.

In 2001 am considerat ca este cazul pentru o noua provocare in cariera si am decis sa fac un pas inainte in dezvoltarea mea ca profesionist astfel am ajuns in cadrul DGASPC Cluj, mai intai ca si sef serviciu Serviciul de coordonare a Centrelor de plasament, sef serviciu Centrul de coordonare si informare pentru protectia copiilor strazii si delicventa ( in paralel cu coordonarea CAST Campia-Turzii si Adapostul Arlechino) iar din 2011 asistent social in cadrul Serviciului management de caz copii in servicii de tip familial, asistenta maternala.

Pentru ca a fost o perioada in care am crezut ca, daca poti si sti, este obligatoriu sa faci, am scris, implementat si derulat 5 Proiecte:

- 1 proiect cu finantare PHARE in care au fost create 2 Centre de asistenta si sprijin pentru tineri

- 2 proiecte Phare in care au fost desfiintate 2 case de copiii si create servicii de tip familial, un Centru de zi si un Centru maternal

- 2 Proiecte BDCE si BM de infiintare a unor Adaposturi pentru copiii strazii

Asistenta sociala este o provocare continua, o sursa de impliniri si neimpliniri, un taram in acelasi timp fermecat dar si mlastinos, inselator.

Nu stiu daca as fi putut sa ma dezvolt profesand in alt domeniu, dar stiu ca am facut, cel putin pana in prezent ceea ce am invatat mai ales de la altii profesori, clienti, colegi, colaboratori.

comisii_cooperative.pngcorpul_de_control.pngcomitetul_sectorial_sanatate_asistenta_sociala.pngfinanciar.png

registru_actualizat.png

Contact

Bucuresti, Str. Biserica Amzei, nr.29, et.3, sector 1, cod postal 010393

cnasr_qr.pngtel1: 0748 124 585
tel2: 021 317 51 25
fax1: 031 817 20 47
fax2: 021 317 24 30

e-mail: cnasr@cnasr.ro

Cont IBAN:
RO38 RZBR 0000 0600 1203 7312 

Banca: Raiffeisen Bank,
Agentia Piata Romana Bucuresti

Cont IBAN:
RO56 RNCB 0075 0352 4057 0001

Banca: BCR
Unitatea BCR Unirea

Cod fiscal: 17400940

Program de relatii cu publicul:
luni-joi
orele 10.30-14.30