gala_excelentei.pngplati_online.pnginregistrare_cnasr.pngsucursale_teritoriale.pngreteaua_excelenta.pnglocuri_munca.png

Scrisoare Deschisă Către Organizațiile Sindicale Pentru Susținerea Asistenților Sociali Din Sectorul Public

La solicitarea asistenților sociali salarizați în acest moment conform reglementărilor în vigoare din sectorul public, Colegiul Național al Asistenților Sociali - CNASR face apel la organizațiile sindicale care au membrii asistenți sociali să promoveze interesele economice și sociale, precum și să apere drepturile salariale ale acestora, în conformitate cu statutul și pregătirea profesională.

CNASR a făcut apel la toți factorii implicați ca pe calea dialogului să se găsească soluții pentru aplicarea unei legislații unitare în ceea ce privește încadrarea și salarizarea asistenților sociali.
Colegiul Național al Asistenților Sociali militează pentru redarea demnității profesiei de asistent social și susține luarea celor mai bune decizii astfel încât să nu se genereze discriminări între diferite categorii profesionale care își desfășoară activitatea în sectorul public.
În acest sens, atragem atenția ca pentru cei peste 7000 de asistenți sociali, angajați în sistemul public la acest moment, din cauza grilelor diferențiate de salarizare s-a ajuns in situația în care pentru aceeași muncă și nivel de expertiză profesională, să existe diferențe atât în ceea ce privește salariul de încadrare cât și sporurile aferente.
Asistenții sociali își desfășoară activitatea în sistemul de educație, sistemul sanitar, la nivelul autorităților publice locale (județene și orașe/comune) iar din acest motiv apar aceste discrepanțe în ceea ce privește salarizarea.
Vă invităm pe această cale, să luați atitutudine față de această situație iar în speranța rezolvării acestor probleme, vă suntem alături cu informații venite de la asistenții sociali din sectorul public referitoare la aplicarea grilei de salarizare.

Ca organizație profesională, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, național și internațional, apăra onoarea, libertatea și independența profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenții sociali a obligațiilor care le revin față de beneficiari, instituții și societate, în concordanță cu normele deontologice ale profesiei.
Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali în calitate de autoritatea română competentă pentru reglementarea profesiei de asistent social a realizat demersuri în luna decembrie 2017, februarie 2018 și aprilie 2018 către Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale și Administrația Prezidențială, demersuri cu privire la încadrarea și salarizarea unitară a asistenților sociali.

 

Doru BUZDUCEA
Președinte

Diana CRISTEA
Secretar Executiv

 

SKMBT_C28018050816080.pdf

comisii_cooperative.pngcorpul_de_control.pngcomitetul_sectorial_sanatate_asistenta_sociala.pngfinanciar.png

registru_actualizat.png

Contact

Bucuresti, Str. Biserica Amzei, nr.29, et.3, sector 1, cod postal 010393

cnasr_qr.pngtel1: 0748 124 585
tel2: 021 317 51 25
fax1: 031 817 20 47
fax2: 021 317 24 30

e-mail: cnasr@cnasr.ro

Cont IBAN:
RO38 RZBR 0000 0600 1203 7312 

Banca: Raiffeisen Bank,
Agentia Piata Romana Bucuresti

Cont IBAN:
RO56 RNCB 0075 0352 4057 0001

Banca: BCR
Unitatea BCR Unirea

Cod fiscal: 17400940

Program de relatii cu publicul:
luni-joi
orele 10.30-14.30