Bld. General Gheorghe Magheru, nr. 31, et. 6, sector 1, Bucuresti, cod postal 010325 Tel: 0748.124.585, 021.317.51.25

Gheorghe Pleşa - portret de asistent social din Bucureşti

Într-o lume plină de ură și de ignoranță, dragostea e salvarea. Într-o lume în care nepăsarea pare a fi acaparat prea multe suflete, implicarea e minunea salvatoare. Într-o lume în care măștile pe care le purtăm par a fi soluția întru izbândă, a le da jos e un act de curaj. Iar în această lume, asistentul social e omul care știe că doar fiind el însuși, dăruind din sufletul său, poate fi bucurie și lumină pentru cei din jur. Pentru că, el, asistentul social e conștient că fără empatie, omenie și dăruire, ne pierdem ultima fărâmă de speranță. Fiecare portret de asistent social scoate la lumină frumusețea interioară a celor care au ales acest drum nobil.

Astența socială e noblețea sufletului, e arta de a face bine știind că vei primi înapoi o strângere de mână, adesea tremurând de emoție, o privire blândă sau strălucirea unei lacrimi în semn de mulțumire. Asistența socială e iubire, e adierea speranței și chiar puterea de a privi dincolo de aparențe.

Asistentul social știe cel mai bine că în spatele omului, azi vulnerabil, se ascunde un om care cândva a strălucit, a iubit, a muncit, a visat, a sperat și a crezut în el însuși și în semenii lui, deopotrivă. Oricând, oricare dintre noi ar putea deveni.... un beneficiar.

Cunoaștem astăzi, un alt om care a ales asistența socială ca profesie. Iar ea a devenit mod de viață. Gheorghe Pleșa.

Citeste mai multe aici