Bld. General Gheorghe Magheru, nr. 31, et. 6, sector 1, Bucuresti, cod postal 010325 Tel: 0748.124.585, 021.317.51.25

Laura Ţîntă portret de asistent social din Bucureşti

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”, spunea Blaise Pascal. Parafrazându-l pe Pascal, am putea spune că asistenții sociali sunt oamenii pentru care fericirea pe care o aduc celorlalți le dă măsura vieții lor. Pentru că ei sunt oamenii-inimă, ei sunt aceia care fac din a dărui esența vieții lor. Într-o lume marcată de nesiguranță, de teamă și de griji, asistenții sociali găsesc în ei puterea de a merge mai departe pe drumul lor și oferă speranță unor oameni pentru care speranța a rămas doar un cuvânt.

Asistenții sociali există, probabil, tocmai pentru a ne arăta că sunt oameni în jurul nostru care pot face din nimic ceva măreț, care își deschid larg sufletele pentru a primi alte suflete. Tocmai pentru că ei creează punți nevăzute între inimi și pot da aripi pentru a zbura celor care credeau că sunt învinși.

Sunt calități regăsite pe parcursul interviurilor cuprinse într-un demers unic. Iar, astăzi, un nou portret de asistent social completează lista oamenilor pentru care profesia lor e un mod de a trăi. Laura Ținta, un nou capitol ce completează ”Portret de asistent social”.

Citeste mai multe aici