Bld. General Gheorghe Magheru, nr. 31, et. 6, sector 1, Bucuresti, cod postal 010325 Tel: 0748.124.585, 021.317.51.25

Declarație de solidaritate

Dragi colegi,

Am serbat împreună, online Ziua Asistenţei Sociale, dar acum la final de lună a asistenţei sociale vrem să ne oprim din ceea ce facem şi să reflectăm la profesia noastră. Suntem mândri că suntem asistenţi sociali și că ceea ce facem noi contează!

Știm că în această perioadă plină de provocări asistenţii sociali își riscă sănătatea şi poate chiar viaţa în fiecare zi, fapt pentru care merităm recunoştinţa umană dar mai ales profesională. Asistentul social, ca profesionist, îşi arată în aceste momente rolul său dar şi necesitatea sa. Există copii protejați, vârstnici izolați care primesc îngrijiri, familiile în dificultate care sunt sprijinite, persoanele fără adăpost și multe alte categorii de beneficiari și comunități care beneficiază de serviciile oferite de asistenții sociali.

În această perioadă ne confruntăm cu sentimentul de anxietate și frică pentru impactul acestei pandemii asupra noastră, a familiilor noastre, a clienților noştri, a colegilor și prietenilor noştri. Chiar dacă este copleșitor va trebui să înțelegem gravitatea acestei lumi noi.

În calitate de profesioniști, cunoaştem că persoanele vulnerabile vor fi cele mai afectate de această pandemie. Mulți dintre noi vom experimenta situaţii dificile personale și profesionale dar dacă ne vom concentra pe găsirea de soluţiii vom trece peste această criză.

De luna noastră ne-a fost dat să facem faţă unor încercări deosebite dar şi să arătăm încă odată cine suntem şi ce facem!

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali va continua să susţină importanţa asistentului social în comunitate şi profesionalizarea serviciilor sociale prin angajarea asistenţilor sociali. Suntem cu toții împreună, suntem mândri că suntem asistenţi sociali!

Declaratie de solidaritate